Friday, January 10, 2014

Terbiyeli Buğday Çorbası...



terbiyeli bugday corbasi 1


Herkese Merhaba;

Koşuşturmalar arasında bir ara boşluk bulup bloguma sığınıyorum.

İki çocuk sahibi olunca, çorbanın yazı kışı olmuyor bizim evde. Çorbanın içeriğine bakıp, çocuklarımın sevdiği malzemeleri tercih ediyorum. Yine buzluğumda poşette bekleyen nohutlarım imdadıma yetişiyor. Büyük oğlumun hayranlık duyduğu buğdayda akşamdan ıslatılınca, Tümay'da görüp beğendiğim çorbayı denemek için hiçbir engel kalmıyor.

Evde çok sık yaptığım Toyga çorbasına bayılan Ayberk'im, bu çorbanın da harika olduğunu kokusundan anladı, düşünmüyor değilim, ilerde iyi bir gurme olacak benim oğlum :)

Teşekkürler Tümay'cım...

.

.

Tarife göre buğday ve nohut miktarını arttırdım.

Malzemeler:

1 su bardağı nohut (haşlanmış)

1 su bardağı buğday ( akşamdan ıslatılmış)

2 parça kuzu incik

1 adet soğan

2 yumurtanın sarısı

1 yemek kaşığı un

1 limon suyu

tuz ve karabiber

Yapılışı:

 Buğdayların üzerine çıkacak kadar su ilave edilerek haşlanır. Etlerde yine aynı şekilde üzerine çıkacak kadar su ve bir baş soğan ilave edilerek haşlanır.( Düdüklüde buğdayın pişme süresi 20 dakika, etler için de 35 dakika yeterli oluyor.) Haşlanmış buğdaylara yeteri kadar etin suyundan ve didiklediğimiz et parçalarından ilave edilir. Haşlanmış nohutlarda dahil edilerek beraberce kaynatılır. Diğer tarafta terbiyesi hazırlanır. Yumurta, un, limon suyu karıştırılarak yemeğin suyu ile ılındırılır ve yavaş yavaş çorbaya dahil edilir. Birkaç dakika pişirilek tuzu ve karabiberi eklenir. Kızdırılmış tereyağ ve biber üzerine gezdirilir. Afiyet olsun...


No comments:

Post a Comment