Tuesday, January 7, 2014

ETLİ KURU BAMYA ÇORBASI (KONYA)


etli kuru bamya corbasi konya 1

Çok güzel bir yöresel yemek..Konya nın meşhur bamya çorbası..Elimden geldğince, anlayabildiğimce yapmaya çalıştım.. Biz sevdik..Denemek isteyenlere de tavsiye ederim..

Ustaları, yörenin insanları beni mazur görsünler, hatam var ise uyarırlarsa düzeltirim ..

Şimdi lütfen tarife buyurun



ETLİ KURU BAMYA ÇORBASI (KONYA)

malzemeler:


  • 1/2 su bardağı kuru çiçek bamya (25 gr kadar)

  • 1/2 limon (sünmemesi için)

  • 1 su bardağı minik doğranmış kuzu eti 

  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı

  • 2 adet soğan(çok ince kıyılacak)

  • 1 yemek kaşığı domates salçası (ya da 2-3 adet domates)

  • 5 su bardağı sıvak et suyu veya su 

  • 1  tatlı kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı limon tuzu(ya da varsa koruk suyu)



ETLİ KURU BAMYA ÇORBASI nın yapılışı:


  1. Bamyaları bez arasında ovalayarak tüylerinin dökülmesini sağlayalım ve yıkayalaım

  2. Yarım limon sıkılmış suda 15 dakika haşlayalım

  3. Tenceremize eti koyalım, kapağını kapatıp önce harlı sonra kısık ateşte et bıraktığı suyu çekene kadar ara sıra karıştırarak kavuralım

  4. Tereyağını ekleyip, yemeklik doğradığımız soğanları sararıncaya kadar kavuralım

  5.  Salçayı, (ya da ince doğranmış domatesleri) ilave edelim kapağını kapatıp etler iyice pişene kadar yaklaşık yarım saat pişirelim

  6. Suyunu koyalım, biraz daha pişirelim.

  7. Bamyaları ekleyelim, tuzunu ilave edelim, limon tuzunu da kattıktan sonra kısık ateşte bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirelim



Afiyet olsun














No comments:

Post a Comment