Tuesday, January 7, 2014

PATATES ÇORBASI


patates corbasi 1


Malzeme:


2 ad. orta boy patates


4-5 ad. taze soğan ya da 1 kuru soğan


1 çorba kaşığı un


1 çorba kaşığı zeytinyağı


3 çorba kaşığı süt


1 yumurta sarısı


4 su bardağı sade su veya etsuyu


kırmızı pul biber


Taze soğanlar ayıklanıp yıkanır, ince kıyılır ve un ile birlikte yağda kavrulur.


patates corbasi 2


Üzerine 4 su bardağı su ilave edilir. Patatesler soyulup küp doğranır, yıkanır ve suya ilave edilir. Patatesler piştikten sonra yumurta sarısı ve süt çırpılır ve azar azar ilave edilir. Beş dakika kaynatılır ve üzerine kırmızı pul biber (arzu edilirse maynadoz ya da fırında kızarmış küp ekmekler ) ile sıcak olarak servis yapılır.


Afiyet Olsun


No comments:

Post a Comment