Hasta olunca sıcacık bir çorba insanı kendine getiriyor.Hele bu çorba memleketten gelen tarhanayla yapılıyorsa değmeyin keyfime.Kahramanmaraş'a özgü tarhana ;cips gibi de yenir çorbasıda yapılır.Hele yanında ceviz varsa harika olur.Tarhanayı ilk deneyenler biraz garipser farklı bir tat diye.Ama sonra alışınca bize bırakmazlar:)
Yazın Kahramanmaraş'a giden kimse buram buram tarhana kokusunu duyar sokaklarımızda.Hazırlanması biraz zahmetlidir.3 gün sürer hazırlanma aşaması ama beklediğinize değer bir lezzet(içerisinde yarma-döğme,yoğurt,tuz,kekik vardır.)İşte bu tarhananın süper bir çorbası oluyor ve soğuk algınlığına bire bir geliyor.Neyse gelelim çorbamıza;
malzemeler:
- tarhana,
- sarımsak,
- nane,
- kırmızı biber,
- sıvı yağ
Yapılışı:Tarhanayı önceden sıcak suda ıslatıyoruz.Suda durunca biraz şişiyor.Bir taşım kaynatıyoruz ,sonra blenderdan geçiriyoruz.Çok pişirmeye gerek yok zaten önceden pişirilerek yapılıyor.Üzerine nane,kırmızı biber sarımsak yakıp döküyoruz.Afiyetle yiyoruz.
No comments:
Post a Comment