Malzemeler
Yarım kilo brokoli
1 küçük patates
1 küçük havuç
1 diş sarmısa
3,5 su bardağı su
1,5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağ
100 ml krema
1 minik soğan
Beyaz biber ,tuz
Hazırlanışı
Öncelikle sebzelerimizi yıkayıp küçük küpler halinde doğruyoruz.3,5 su bardak su ilavesi ile yumuşayana kadar haşlıyoruz.Sebzelerimizi bir kevgire alıp suyunu tencerede bırakıyoruz.Ayrı bir tencereye un ve tereyağını alıp kavuruyoruz.2 su bardağı haşlanmış sebze suyu ve sütümüzü ekleyip bir taşım kaynamasını bekliyoruz.
Kaynayan çorbamıza sebzelerimizi ilave edip blender yardımı ile pürüzsüz olana kadar eziyoruz.Bir kaç dakika daha kaynattığımız çorbamıza en son krema ve beyaz biberimizi ekleyip altını kapatıyoruz.Tuzunuda ayarlayıp 10 dakika dinlendirelim ve servise sunalım.
No comments:
Post a Comment