Evde hazırladığım erişteyi, makarna ve çorbalarda çok sık kullanıyorum. Erişte tarifini de veriyorum; yapımı kolay. Zamanınız varsa, yapın derim. Çorba, Erzincan yöresine ait. Adı eriştenin şeklinden dolayı bacaklı çorbasıdır; ama, her yörede farklı pişiriliyor...
Çorba için:
Malzemeler:
100 gr kıyma
1 küçük kuru soğan
2 çorba kaşğı ince doğranmış maydanoz
karabiber
malzemeleri karıştırın fındık iriliğinde yuvarlayın. bol kızgın yağda kızartın kenarda bekletin.
1,5 su bardağı erişte
2 su bardağı yoğurt
2 çorba kığı un
1 yumurta
5 su bardağı su
1 çorba terteyağı
nane, pulbiber ve tuz
Yapılışı:
Erişteleri makarna gibi haşlayın süzün. tencereye yoğurdu,unu ve yumurtayı ekleyin karıştırın 5 su bardağı su ilave edin haşlanmış erişteleri ekleyin karıştırarak pişirin. köfteleri ekleyin 2 tasım kaynatın. çok yoğun olursa sıcak su ilave edin. teryağında pul biber ve naneyi pişirin çorbanın üzerine gezdirin. servis yapın. arzu edersenız ezilmiş sarımsak ilave edebilirsiniz..
Erişte yapımı:
3 su bardağı un
2 yumurta
1 kahve fincanı su
1 tatlı kaşığı tuz
açmak için un
Yapılısı:
No comments:
Post a Comment