MALZEMELER
1 tane ortaboy karnıbahar
1 adet soğan
1 adet patates
1 su bardağı süt
1 paket krema 200 ml.
1 tatlı kaşığı tereyağ veya margarin
1 bardak et veya tavuk suyu
2,5 bardak sıcak su
tuz
beyazbiber
SOSU
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pulbiber
2 diş sarmısak
YAPILIŞI
Karnıbaharı iyice yıkayın,çiçeklerine ayırın..
Soğanı ve patatesi iri iri doğrayın.
Tereyağı çorba tencerenize koyun,ısınınca içine soğan,patates ve karnıbaharların yarısını koyun,hafifce kavurun.Daha sonra sıcak suyu ve tuzu ekleyin,iyice pişirin.Karnıbaharlar iyice pişince sütü ve et suyunuda ekleyin ve iyice tekrar pişirin..
Çorbanız pişerken ayırdığınız karnıbaharları ayrı bir tencerede bir yemek kaşığı limon suyuyla haşlayın ve sonrada küçük küçük doğrayın.
Çorbanız pişince ,ocaktan alın ve el blenderıyla iyice çekin.Sonra tekrar ocağa alın,içine haşlayıp, küçük doğradığınız karnıbaharları ekleyin,biraz kaynayınca 1 kutu kremayı karıştıra karıştıra ekleyin.5 dakikada böyle kaynasın.Çorbanızın kıvamına göre isterseniz biraz su ekleyebilirsiniz..
Çorbanızı servis edeceğiniz zaman,1 yemek kaşığı tereyağında 2 diş sarmısağı kavurun,içine 1 tatlı kaşığıda pulbiber ekleyin ve çorbanızın üzerine dökün..
AFİYET OLSUN..
No comments:
Post a Comment