MALZEMELER
- Yarım kilo mantar
- 4 çorba kaşığı dolusu un
- 2 su bardağı süt
- 7 su bardağı soğuk su ( yarısı et suyu yada 2 etsu tablet)
- Yarım demet dere otu
- 2-3 kaşık tereyağı
- 1 kaşık sıvı yağ
- Tuz ve karabiber
YAPILIŞI
- Mantar temizlendikten sonra ince ve küçük doğranır.( kıyılacak kadar da değil yani)
- Bir tencereye alıp üzerine bir kaşık sıvı yağ konulur.Suyunu çekene kadar pişirilir.
- Ayrı bir tencereye tereyağı ve un konularak kavrulur.
- Un pembeleşince üzerine soğuk suyu eklenir.
- El blenderiyle çırpıldıktan sonra süt ve mantarı eklenerek karıştıra karıştıra kaynatılır.( gerekirse kıvamını arzuya göre suyu azalıp çoğalabilir)
- Kaynayınca ocak kapatılır.
- Dereotu,değirmen karabiber ve tuzu ayarlanarak servise hazır hale gelir.
- Çorbanız bereketli olsun...
No comments:
Post a Comment