Yoğurt çorbası pişirirken dikkat etmemiz gerekenler: Tuzunu piştikten sonra ilave edeceğiz, yüksek ateşte pişireceğiz bir de piştikten sonra kapağını kapatmayacağız (yari aralik olacak). Bunlara dikkat edersek, çorbamızın kesilme riskini azaltmış oluruz.
MALZEMELER:
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 çay bardağı yıkanmış pirinç
2 su bardağı yoğurt
5 su bardağı soğuk su ya da tavuk suyu
1 yemek kaşığı nane
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANMASI:
Büyükce bir tencerede, su ve tereyağı hariç tüm malzemeleri karıştırın. Devamlı karıştırarak yavaş yavaş suyu ekleyin.
Yüksek ateşte, cırpma teli ile karıştırarak çorbayı kaynayana kadar pişirin.
Kaynayınca altını kısın ve pirinçler pişene kadar kaynatmaya devam edin (ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin).
Pirinçler pişince, altını kapatın.
Tereyağını eritip nane ile karıştırın, bunu da çorbaya ilave edin.
Servis yapmadan hemen önce tuzunu ilave edin.
Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment