MALZEMELER
250gr kurutulmuş çiçek bamya
250gr kuşbaşı doğranmış et
1 limon suyu
1 yemek kaşığı domates püresi
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
tuz
3 su bardağı kadar kaynar su
YAPILIŞI
Kurutulmuş bamyamızı limonlu kaynar suda 15 dk. kadar az haşlıyoruz.Haşladıktan sonra bamyaların şişmesi için soğuk suya tutuyoruz.Minik minik doğranmış etimizi tencerede yağda kavuruyoruz.Soğanı ve salçayı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.Suyumuzu ekleyip haşlamaya bırakıyoruz.Daha sonra az haşlanmış bamyalarımızı limon suyunu ve tuzunu atıp pişiriyoruz.Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment