Saturday, August 24, 2013

KABAK ÇORBASI



kabak corbasi 1






Kabaktan yapılmış bir çorba bu kadar mı lezzetli olur... İşte tarifi....



1 litre kemik suyu


4 çorba kaşığı çiçek yağı


4 kabak


1 orta boy soğan


1 orta boy patates


5-6 dal maydonoz


tuz, karabiber






1 küçük boy soğan


4 çorba kaşığı zeytinyağı






Soğan, patates ve kabak küçük küçük doğranarak 4 çorba kaşığı sıvı yağda kavrulur. 1 litre kemik suyunda sebzeler yumuşayana kadar 15-20 dakika kadar, kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak pişirilir. Maydonoz, tuz ve karabiber eklenerek blenderle püre yapılır. Bir taşım daha kaynadıktan sonra çorbamız hazır.






4 çorba kaşığı zeytinyağı ile 1 küçük soğan rondoda krema haline getirilip servis esnasında çorba kaselerine 1 tatlı kaşığı konulur.


No comments:

Post a Comment