YOĞURTLU BARBUNYA ÇORBASI |
Herkese merhabalar,şimdiden hayırlı cumalar.
Havalar madem bu kadar soğudu,artık çorba tariflerine hız vermek gerek diye düşünüyorum.İlk tarifte farklı nefis bir tarif olsun o halde :)
Çorbalarımın çoğunu doğaçlama yaparım,bu da onlardan biri,beklediğimden daha nefis oldu desem yalan olmaz.Artık sadece birkaç çeşit çorba yiyen yağız'ın bile favorileri arasına girdi.Ne çorbası pişireyim oğlum dediğimde ilk seçenek olarak barbunya çorbası yap anne der.Mutlaka deneyin ve çorba alternatiflerinizin arasına alın derim.
Diğer Çorba tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz.
1,5 su bardağı haşlanmış barbunya
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 diş sarımsak
2-3 adet arpacık soğan
4-5 su bardağı et suyu
1 kase yoğurt
tuz
değirmende çekilmiş karabiber
YOĞURTLU BARBUNYA ÇORBASI |
HAZIRLANIŞI
Öncelikle yağları tencereye alıp,ısıtalım ve önce kabuğunu soyduğumuz sarımsağı ve arpacık soğanı bütün olarak atıp biraz çevirelim.Ardından unu da katıp kokusu çıkana kadar kavuralım,barbunyayı da katıp biraz daha kavurduktan sonra et suyunu ekleyip kaynamaya bırakalım.Kaynadıktan sonra kısık ateşte biraz pişirdikten sonra,yoğurdu iyice çırpıp ,çorbanın suyundan yavaş yavaş katarak ılıtalım ve yine yavaş yavaş ve karıştırarak çorbaya katalım.Kısık ateşte kapağını kapatmadan biraz daha kaynattıktan sonra tuzunu ve karabiberini ekleyip ocaktan alalım.
Sıcak olarak servis edelim.
YOĞURTLU BARBUNYA ÇORBASI |
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
No comments:
Post a Comment