Allah Ne Verdiyse
- ANASAYFA
- HAKKIMDA
- ILETISIM
- Değmesin Yağlı Boya
Sade Mercimek Corbasi
Gönderen Allah ne verdiyse On 17 Temmuz 2013 Çarşamba 3 yorum
Sabahel hayiiiiir dostlar gününüz aydin ve bereketli olsun
iftar corbasiz olurmu ?? olmaz elbet. aslinda, tek corba olmali iftara,
tadina varmali hem ramazanin , hemde corbanin.! ramazana o yakismali aslinda .
Nefse hizmet etmeden,
amacin yanlizca yasamak icin yemek oldugunun farkina varmak.yemek icin yasamak degil .
esim dün bana ,
can ya benim canim mercimek corbasi istiyor degince ,baska birsey yapmamaya karar vererek sordum hangisi ?? biliyorum cünki gelcek cevabi
dedi mercimek ama sade olsun .peki dedim .
bir yandan mercimegi yikarken düsündüm, ben bunu eklemismiydim bloguma ? hayiiiir ilginc
aramak gibi bir zaman kaybina da girmedim .
bir yerlerde hatirliyorum ama arsive bakmadan ekleyeyim dedim .
laf aramizda güzel olur beyenilir corbam . belki benceli olusundan .
tarife gecmeden evvel, bir konuya deginmek istiyorum.
sevgili boyam degmesin yagliboya
bir niyet almis. bu niyetine destek olmak, bir nebze de bu niyette payimin bulunmasini umarak
sizlere duyurayim dedim.Kendi adima konusuyorum nefsimedir bu yazdiklarim.
Dostlar bizler sofralarimizi cesit cesit donatirken, tek ramazana has bir durum degil bu,
corbasindan tatlisina yapiyoruz.her gün,itiraz kabul etmiyorum ikinci bir cesit her daim bulunur soframizda . az yada cok ama var, cok sükür .
Diger tarafta o insanlarin varligi ise aci gercek.ne kadar nefsimize zor gelsede bu aci gercegi degistirmiyor .Bir kase corbadan gectim bir dilim ekmek dahi bulamayan,
din kardeslerimizin varligi ruhumuzu vicdanimizi acitmali dostlar
su dünyada insan olarak yasamaktan baska elimizde hic birsey yok.
gayemiz de yasatmaya vesile olmak ki, deger bulsun bu elimizdeki
" Komsusu ac yatarken, kendi tok yatan bizden degildir,, buyuruyor hadisi serif .yaptiracaginiz bir sablon ile sizinde bunda payiniz olacak hem blogunuz yenilenecek, hem hayra vesile olacaksiniz .
sevgi yapacagi sablonun karsiligi olan ücretini din kardeslerine göndermeye niyet almis .
destek olmak ve detayli bilgi icin bloguna tik yapmaniz kafi .
&
simdi corbamizin tarifine geceyim
1 ,5 su bardagi mercimek
1 tane kuru sogan
1,5 yemek kasigi un
ceyrek cay bardagi sivi yag+yarim yemek kasigi tereyag
1,500 ml su
1 su bardagi et suyu
tuz
yarim cay kasigi karabiber 2 kahve kasigi seker
&
üzerine
1 yemek kasigi tereyag, yarim kahve kasigi toz kirmizi biber
tenceremize yaglari koyup, üzerine dogradigimiz sogani, toz sekeri ve unu ekleyerek
acik kahverengi olup dibini sarincaya kadar kavuralim
bu asama önemli, iyice kavrulmali yanmadan!
kasik dibinde gelip gitme de zorlanmaya baslayinca
üzerine suyumuzu ilave edelim
kendi yapmis oldugumuz et suyu suyumuzu da ekleyelim.
lezzetini cok etkileyen bir etsuyudur bu ;)
suyumuz kaynayinca, yikadigimiz mercimegi ekleyelim nisastasi iyice aritilmis olsun
tuz karabiber ile tatlandiralim .tuzunu biraz sivri olacak sekilde ekleyin
yani hissedilsin zira mercimek tuz hirsizidir, eksik olursa bu asama da ,s
onradan ne kadar eklerseniz ekleyin almaz icine
kapagini hafif acik birakarak 30 dakika kaynatin
dikkat edin tasmasin. arada bir iki kez karistirin, ocaginizin isisini orta derecede tutun
simdiiiii belki yüzünüzü burusturacaksiniz ama, bu asmada el blendiri kullanmak yok .
zira onunla yaparsaniz corbanin kivami, rengi degisiyor.
tel bir süzgecten corbamizi süzerek kasik yardimi ile corbanizi bu elekten gecirin
blendir yoooook :))
mercimegin posasi üste kalacak yaklasik 2 yemek kasigi. bunu atalim
mercimegin türüne göre koyulugunu ayarlayin gerekirse su ilave etmeniz gerekebilir ama sakin cok duru olmasin dostlar mercimek yogun olmali birde limonsuz yenmez mercimek yavan gelir insana sofrada limon suyu tabakda dahi bulussa mercimekde kivam aninda koyulasir
ayni tenceremize üzeri icin olan tereyagini eritelim. hafiften köpürmeye baslayinca,
icersine kirmizi biberi biraz daha tuzu ve karabiberi ekleyelim. süzdügümüz corbamizi
üzerine ilave edelim .bir tasim daha kaynatalim koyulugunuda tekrar kontrol edelim
son bir sir daha birakayim buraya ocagin altini kapatinca, limon püremizden bir kahve kasigi corbamiza ekleyelim .lezzetinde ki farki hissedeceksiniz biliyorum
kaselere bosaltip üzerine arzu ederseniz kuru nane ve pul biber serpistirelim
hem sagligimiza hem nimetin varligina sükür dualarla bereket katarak ikram edelim
hem yiyene hem yapana sifa olsun dularimla .afiyet ola dostlar daim dualara talibim
Muhabbetle
Tweet
Pin It
No comments:
Post a Comment