Kevgir'de bu ay yayinlanan diger iki tarifim ise Sutlu Domates Corbasi ve Sutlu Ekmek. Inanin ne bu corbadan, ne de ekmekten vazgecemiyeceksiniz. Evliligimin ilk yillarinda iftara gelen misafirlerime yapmistim bu corbayi ve herkes tarifini almisti, durum boyle olunca bende her sene iftara misafirim geldiginde en azindan bir kez yapar oldum bu corbayi. Yapilan ikramlarin begenilmesi ev sahibini mutlu eden yegane seydir sonucta :) Gecenlerde ekmek almayi unutunca, sahurda ekmeksiz kalmak kacinilmaz oldu, aklima aylar once yaptigim bu ekmek geldi, ekmek degil kek mubarek :) tarif icin buraya tiklayabilir veya dergimiz Kevgir'e bakabilirsiniz. Gelelim corbamizin tarifine...
MALZEMELER
1 Adet Orta Boy Sogan
4 Adet Orta Boy Domates
5 Yemek Kasigi (Silme) Domates Salcasi
1 Yemek Kasigi (Tepeleme) Un
1 Su Bardagi Sut
1 Cay Kasigi Toz Seker
Yeterince Kaynar Su
1 Yemek Kasigi Tereyagi
1 Yemek Kasigi Sivi Yag
1 Yemek Kasigi Margarin
Rendelenmis Kasar Peyniri
Karabiber
Tuz
YAPILISI
Tencereye yaglarin hepsini koyup, kizdirin. Yemeklik dogranmis soganlari kavurun. Domatesleri rendeleyip, soganlara ilave edin ve kavurun. Salca ve unu kavrulan karisima ilave edip, kavurmaya devam edin. Sekeri, yeterince kaynar suyu ve sutu ilave edip, karistirin ve kaynamasini bekleyin. Kaynadiktan sonra karabiberini ve tuzunu ekleyin. Blenderdan gecirip, servis tabagina alin ve uzerine rendelenmis kasar peyniri serpistirip, servis yapin.
AFIYET OLSUN
No comments:
Post a Comment