Ancak bu otu romatizma, gut ve böbrek hastaları tüketmemeliymiş, duyurulur.
Faydası nedir derseniz; içinde bol miktarda C vitamini var.
Dişlerimiz ve diş etlerimiz için faydalı, özellikle diş eti çekilmesi olanlar için.
Bağırsakları yumuşatarak kabızlığa iyi geliyor. Bir de böbrekleri çalıştırıyor, idrar söktürücü etkisi var.
1 bağ kuzu kulağı
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı erişte
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
tereyağ+ zeytinyağı
tuz
Kuzu kulağını yıkayıp, ince ince doğrayın. Tencerede yağı eritin ve üzerine doğradığınız otları atıp kavurun.
Otların rengi dönmeye başladığında 2 su bardağı kadar sıcak su ekleyin. Su kaynadığında elinizle bir parça daha kırıp ufalttığınız erişteleri ve haşlanmış nohutu ekleyin.
Ayrı bir yerde yoğurt, yumurta ve unu karıştırın.
Malzemeler piştiğinde tuzunu ekleyin. Yoğurtlu karışımı azar azar ve sürekli karıştırarak çorbaya ilave edin. Koyuluğunu beğendiyseniz bir taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alın. Aksi takdirde bir miktar daha sıcak su ekleyebilirsiniz.
Ben yine dayanamayıp üzerine tereyağında toz kırmızı biber gezdirdim, çok seviyorum bu tadı sanırım. Siz de seviyorsanız tavsiye ederim.
No comments:
Post a Comment