EZOGELİN ÇORBASI
malzemeler:
- 1/2 su bardağı mercimek
- 1 küçük kahve fincanı bulgur(veya yarım çay bardağı)
- Tuz
- 1 adet kuru soğan
- 1 kaşık un
- 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışık
- 6 bardak su(varsa et suyu)
- 1/2 veya 1 adet limon
EZOGELİN ÇORBASI nın yapılışı:
- 4-5 bardak suda yıkanmış mercimek ve bulguru tuzunu da ilave edip yumuşayana kadar pişirelim
- Minik bir tencerede incecik doğranmış soğanlarımızı pembeleşene kadar soteleyelim
- Salçaları ekleyip onları da karıştıralım
- Unu ekleyip hızlıca birbirine yedirelim
Soğuk bir bardak suyu ekleyelim ve unun topaklanmasına izin vermeden açalım
- Pişmiş olan mercimeklerin üzerine ilave edelim
- On dakika daha pişirelim, su oranı az ise ilave edelim ve limonunu sıkıp altını kapatalım
- Dilerseniz bu aşamada hafifçe bir blender yapabilirsiniz. Ama fazla değil :)
Afiyet olsun
No comments:
Post a Comment