Sunday, December 1, 2013

Kabakli Corba


kabakli corba 1

Evde 3 aydir duran ufak bir kis kabagim herkesin begeni ile corbasini yemelerine kismet oldu.

Malesef fotografi ertesi gün artan bir kase corbadan cektim, yaglari karisti, cekirdekler icine girmis, ama lezzet yerinde!

Malzemeleri:

1 kg soyulmus ayiklanmis ve ufak dilimlere ayrilmis kis Kabagi

1 Sogan

2 yemek kasigi Tereygi

1 cay kasigi rendelenmis taze Zencefil

1 tatli kasigi Otlu Tuz

Karabiber ve Dereotu

1 Kutu (200ml) Krema

2 yemek kasigi cekirdeginden ayrilmis kabak ici

Yapilisi:

Bir tencereye 1 yemek kasigi tereyagi alinir. Icine yemeklik kesilmis soganlar ilave edilir, hafifi kavrulur, kabaklar ve zencefil de eklenerek 2-3 dakika kavrulur. Üzerine 2 lt su ilave edilir ve kaynatilir. 15 dakika kadar pisirilip kabagin yumusamasi saglanir (bu kabagin cinsine göre bu süre degisebilir). Blenderdan gecirilerek püre yapilir, icine tuzu dereotu ve kremasi eklenir.

Tavada geride kalan 1 yemek kasigi tereyagi eritilir ve icine cekirdekler ilave edilir kisa süre kavrulur ve servis yapilan corbalarin üzerine paylastirilir.

Afiyet Olsun!

No comments:

Post a Comment