malzemeler
1 somonun yarısı (pulları ayıklanmış ve temizlenmiş)
sıvıyağ ve tere yağ karışımı
1 tane kuru soğan( büyük)
1 tane havuç( büyük)
3 tane domates kabuğu soyulmuş
2 tane yeşil biber
2 tane kırmızı biber
1 tane patates
6 diş sarımsak
yarım su bardağı pirinç
yarım demet maydanoz
yapılışı
çok az sıvı yağ ve 1 kaşık tere yağını tencereye alın ince ince doğradığınız soğanları ilave edin ve kavurun
biberleri ilave edin kavurun rendelenmiş havuç ve patatesleri ekleyin ve kavurmaya devam edin domateslerin kabuklarını soyun ufak ufak doğrayın tüm malzemeyi kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kavurun sarımsakları ilave edin 5 su bardağı kaynar su ilave edin 2 taşım kaynayınca balıkları ilave edin biraz kaynatın pirinçleri ilave edin balıklar pişip ayrılana kadar kaynatın ve tuzunu ilave edin su oranını malzemeye göre ayarlayabilirsiniz....
afiyetle.....
dip not eşim balığı doğramamış bütün parça olarak atmış kaynadıkça parçalanmış!!!! bana ilginç geldi
No comments:
Post a Comment