Köftesi için
1 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı salça
1 tane rendelenmiş kuru soğan
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 Aldığı kadar un
2 su bardağı İNCE KÖFTELİK BULGUR
1 çay kaşığı pul biber
250 gr kıyma
Çorbası İçin:
* 1 tane incecik kıyılmış kuru soğan
1 kahve fincanı kuru nane
2 yemek kaşığı pirinç
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı haşlanmış mercimek
1 çay bardağı erişte
1 adet limon suyu
200 gr kemikli et
1 adet Et su tablet
2 adet kuru soğan
2 Yemek Kaşığı tereyağ veya margarin
Süsleme için taze nane dalları
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Bulgur ve kıyma iyice yoğrulmalıdır.
* Et suyu yerine et su tablet kullanabilirsiniz.
* Salça tuzlu olduğundan tuz ayarını ona göre yapın.
* Köfteler yuvarlak yuvarlak yapılmalıdır.
* Suya koyacağınız pirinç çok fazla olmamalıdır.
* Tereyağ kullanabilirsiniz.
Yemeğinizi sıcak tüketilmesi tavsiye edilir.
Bir Kase Lezzet blogunun sahibi kardeşim Ayşe'den gelen ödülüm.Bende bütün blog yazarı arkadaşlarıma gönderiyorum...
KALMIŞ KAĞNIYI KOCA ÖKÜZ ÇEKER
No comments:
Post a Comment