Tarif aşçımız Selma'ya ait.
Malzemeler :
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı un
- tuz
- Mercimeği bir tencere alıp üzerini dört parmak geçecek kadar su ilave edin.Bu şekilde mercimekler pişene kadar ocakta kaynatın.(Ben daha sarı bir çorba elde etmek için kaynayan mercimeğin üzerinde oluşan kopüğünü aldım)
- Br tavada tereyağı ve sıvı yağı eritin.Üzerine unu ilave edip 2-3 dakika kavurun.Tavayı ocaktan alın ve 1 su bardağı kadar soğuk su ekleyerek unun çözülmesini sağlayın.Bu karışımı kaynayan mercimeklere ekleyip iyice karıştırın.Çorbayı blendırdan geçirip servis edebilirsiniz.
No comments:
Post a Comment