Bu kayınvalidemden öğrendiğim bir çorbadır.Kayseri'de Ramazan'da özellikle mantı çorbasını ve bu kesme çorbasını çok yaparlarmış...Sağolsun o Kayseri'ye gittiğinde alıp getiriyor biz de pişiriyoruz.
Aşağıdaki resimde gösterdim nasıl olduğunu. Aşağı yukarı arpa şehriye büyüklüğünde elde kesilmiş erişte gibi diyebilirim.
KÖFTELİ KESME ÇORBASI - KAYSERİ
MALZEMELER :
- 1 su bardağı un
- 1 yumurta
- Aldığı kadar su
- Tuz
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Zeytinyağı, nane
KÖFTESİ:
- 250 gr.kıyma
- karabiber
- 1 silme yemek kaşığı un
- Tuz
YAPILIŞI
- Un, su, yumurta ve tuz ile 1 yufkalık hamur yoğuralım.
- Hamuru mantı hamuru kalınlığında açıp, kalın şeritler halinde keselim ve aralarını unlayarak 3 erli gruplar halinde üst üste dizelim.
- İnce ince keselim, daha sonra kestiğimiz kısımdan parça parça alalım; yan çevirelim ve tekrar bir parmak uzunluğunda keselim.
- SKıymayı tuz, un ve karabiberle yoğurup, minik köftecikler yapalım
- Tenceremize yağı koyalım ve soğanı minik doğrayıp pembeleştirelim.
- Salçasını ve suyunu da koyup kaynayınca erişte ve köfteleri içine atalım
- Köfte ve erişteler pişine altını kapatalım ve bolca nane serpiştirelim
No comments:
Post a Comment