KIRMIZI PANCAR CORBASI
Malzemeler
500 g pancar
1 sogan
1,5 litre su
2 kasik yag
1 kasik sirke
tuz,tane karabiber
krema
sebze bulyon veya tuzot
Yapilisi
Pancarlari tuzlu suda yumusayincaya kadar haslayin.Daha sonra bir eldiven yardimi ile(elleri boyamamasi icin) kabuklarini soyup gelisi güzel dograyin.
Sogani yemeklik dograyin ve tencerede yag ile birlikte kavurun.Pancarlari katin suyu sebze bulyonu(veya tuzot) ekleyin tane karabiberi, sirkeyi ekleyin ve kisik ateste 10 dakika kaynatin.
Varsa el blenderi yoksa süzerek pancarlarin iyice ezilmesini saglayin.
Tuzunu kontrol edin.Gerekiyorsa biraz daha su ekleyebilirsiniz.
Tabaklara corbayi koyup 1 kasik cig krema ve 1 dilim kizarmis ekmek ile ikram edin.
Beyaz tabaklarda alisilmisin disinda bir renk.....
No comments:
Post a Comment