Artik basacikamadigim fotograf arsivimde kuzukulagi fotograflarini ararken bahar, yaz cicekleri gozume takildi. Papatyalar bahar, diger fotograf kuzukulaginin etrafindaki yaz ciceklerinden.
ilkbahar |
Yaz husnuyusaflar, dijital, tarhun ilk goze carpanlar |
mercankoskler, rezene, calendula, adacayi, arkada kuzu kulagi, sag yanda leylak, filbahri,sari kantaron, civanpercemi unuttuklarim kusura bakmasin! |
patatesler bahceden |
ilk hali |
gecen kis salyangoz ve sumukluboceklerinde favorisi! |
Amacim bu sogukta icinizi isitacak saglikli bir corba tarifi vermek ama laf lafi aciyor eh bende cenemi tutamiyorum! Bu corba yapilip hemen tuketilmeli buzdolabinda beklemez! oksalik asit miktari artiyor bekletikce ona gore.. Ben kuzu kulagindan dolma da yaptim ne kadar guzel oldugunu anlatamam mutlaka denemelisiniz. Vejetaryanlar icin Anadolu usulu birde bulgurla yapilani var ona sira gelmedi, kuskusuz cok guzel olacak. Bulgurun tatlimsi tadi kuzukulagi eksisi kulaga sahane gelmiyor mu? Denerseniz netteki birbirinin kopyasi uyduruk tarfilere kulak asmayin 5 dk sicak suda haslayin diyorsa o sayfadan acilen cikin. Sicak sudan bir kere gecirdiginizde yumusayan cok ince dokulu yapraklar bunlar. Nerdeyse sicak suya sokmadan da sarabilirsiniz. Kenarlari acik kalabilir icindekiler disari cikmiyor merak etmeyin. Yazdi da yazdi diyorsunuz degil mi? haklisiniz pazar pazar çenem niye dustu bende bilmiyorum:)
Corbaya gelelim:
1 buyuk patates,
2 avuc kuzu kulagi
1 sogan,
varsa evde hazirlanmis 2,5 su bardagi tavuk suyu yoksa su
biraz maydanoz
biraz krema yada creme fraiche
1 yk zeytinyagi
1-Sogani kiy, patatesleri kup kup kes. Zeytinyaginda ikisine de kavur, soganlar seffaflassin ama yanmasin.
2-Yikanmis kuzukulaklarini, suyu, tuzunu ekle kisik ateste 20 dk kaynat. Mikserle yada suzgecten gecirerek kivamli bir corbaya donustur. Bizt biztlamakta mumkun.
3-Krema, kiyilmis maydanoz ekle servis yap. kase basi bir tatli kasigi krema yeterli ancak agiz tadiniza gore daha fazla ekleyebilirsiniz. Pek nefis oldu degil mi? Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment