Sunday, December 1, 2013

KÖZ BİBERLİ TAVUKLU ŞEHRİYE ÇORBASI



koz biberli tavuklu sehriye corbasi 1

koz biberli tavuklu sehriye corbasi 2

Hava hala serincene iken, ramazanada uygunluğu açısından tavuk suyuna bir çorba denedim.

Köz biberlerin tam zamanı, daha doğrusu kırmızı biberlerin. Bol bol dondurucuya saklıyorum, kışın onsuz yapamam çünkü.

Biraz farklı bir yorum getirdim kırmızı bibere, unsuz, kremasız çorbalar favorim !!

Kendi lezzet ve yoğunluğundaki kıvam beni çok mutlu eder.

Size derim ki BİRDE BÖYLE DENEYİN...

KÖZ BİBERLİ TAVUKLU ŞEHRİYE ÇORBASI
4 adet közlenmiş biber (kabuksuz !)

3 rendelenmiş domates

1 sb kadar tel şehriye (daha azda olur kişiye bağlı)

bir tutam maydanoz

tavuk suyu

tavuk parçaları

1 küçük soğan

1 minik diş sarımsak

çekilmiş karabiber

tuz ve yeterli miktarda sıcak su

Yapılışı:


-Önce biberler közlenir kabuk ve çekirdekleri temizlenir

-Tencerede 1 yk sıvıyağ ve 1 soğan pembeleşir,

-domates- doğranmış biber- sarımsak ilave edilir suyu çekmeye yakın 4 sb sıcak su ilave edilir

-5 dakika kadar kısık ateşte kaynatılır, blendrdan geçirilir

-şehriyeleri-tuz ve baharatları eklenip, kaynamaya bırakılır

-arada suyunu kontrol edin, azaldıkça sıcak tavuk suyu ekleyin

- şehriyeler pişince maydanozu ve haşlanmış tavuk parçalarını serpip 5 dakika daha kaynatıp- kapatın- dinlendirin

MSSLER GİBİ OLUYOR BENDEN SÖYLEMESİ

AFİYETLER OLSUN.




No comments:

Post a Comment