Yoğun kar yağışlı ve tatilli bir haftayı geride bıraktık.Biraz uzun isimli bir çorba.Ama bu çorbanın farklı pişirilişi var;Balıkesir taraflarında yoğurtlu hamurlu, Sivas ve Erzurum taraflarında yeşil mercimekli ve salçalısı .Bende hepsini bir tencerede toplayarak yeşil mercimekli ,yoğurtlu , tavuklu ve hamurlusunu denemek istedim.Tüm yörelerimizin gönlü hoş olsun istedim .Ortaya harika bir tat çıktı.Buyrun malzemeler...
MALZEMELER
*1 sb haşlanmış yeşil mercimek
*1 parça flote tavuk eti küçük doğranmış
*hamuru için:(1 yumurta,1 çb su ve 1 tatlı kaşığı tuz ile yumuşak bir hamur tutulur.)
*2 yoğurtun içine 1 yumurta kırılır ve çırpılır.
*üzerine gezdirmek için 2 yk tereyağı ve nane
HAZIRLANIŞI
Evvela yeşil mercimeği tencereye koyup iyice pişiriyoruz.
Kesme çorbamızın hamurunu tutup iyice yoğuruyoruz.
Hamuru oklava ile açıyoruz.
Açtığımız hamuru şeritlet halinde kesiyoruz.
Bu şeritleride erişte halinde kesiyoruz.
tavuğu çok küçük parçalar halinde kesiyoruz.
tavukları mercimeğin içine atıp pişiriyoruz.
erişte olarak kesilen hamurları mercimeğin içine atıp bir miktar pişiriyoruz.
yoğurdu yumurtayı ve tuzu karıştırıp iyice çırpıyoruz.
yoğurda çorbadan bir iki kepçe alarak alıştırma yapıyoruz.
Sonra çorbanın içine döküp iyice karıştırıyoruz.
Ardından tereyağınıda nane ile eritip üzerine gezdiriyoruz.
sıcak srevis yapıyoruz.
No comments:
Post a Comment