
Malzemeler:
- 2 çay bardağı pilavlık bulgur,
- 1 demet pancar yaprağı(veya ıspanak).250 gr kadar
- 1-2 baş sarımsak ,tuz
- 1,5 kase yoğurt
- 4 çay bardağı sıcak su,
- 1,5 çay bardağı soğuk su
- Normal bulgur pilavından pek bir farkı yok.Tek fark pancar yaprağını(veya ıspanağı) küçük küçük doğruyoruz ve su ile haşlamaya bırakıyoruz.Yapraklar yarı piştikten sonra bulguru ve tuzunu ilave diyoruz.Bulgur pilavı kıvamında olunca altını kapatıyoruz.
- Bu arada bulgurun ne kadar su çektiğini kendiniz ayarlarsınız.Bazı bulgurla daha az veya çok çok su çeker ama genelde 1 e 2 ölçüsünde oluyor su çekme oranı.
- Daha sonra yoğurdu ayrı bir kapta çırpıp, sarımsakları ezerek yoğurdun içine ekliyoruz.
- Pilavı ve sarımsaklı yoğurdu karıştırıp içine biraz su ekliyoruz.Kıvamı tamamen size kalmış ne çok katı nede çok sulu olmayacak.İstenirse içine bir kaç parça buz eklenir.
- Soğuk soğuk içinizi ferahlatacak bir çorba..Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment