MALZEMELER
1 adet tavuk göğüs
2 adet domates
Sıvıyağ
Yarım su bardağı arpa şehriye
6 su bardağı tavuk suyu
Tuz
Karabiber
Limon suyu
YAPILIŞI
-Göğüs yıkanarak tencereye alınır ve haşlanır.
-Suyu kenara ayrılır etleri didiklenir.
-Tencereye 2 domates rendelenir,tuz eklenir sıvıyağla kavrulur.
-6 su bardağı tavuk suyu eklenir kaynamaya bırakılır.
-Kaynayınca tavuk etleri ve arpa şehriye ilave edilir.
-Şehriyeler yumuşayana kadar pişirilir.
-İndirmeye yakın birkaç damla limon suyu ve karabiber serpilir.
-Ocaktan alınıp sıcak servis yapılır.
AFİYET ŞİFA OLSUN...
DİĞER ÇORBALARIM BURADA...
No comments:
Post a Comment