1 a
Pek keyfim yok blog bugünlerde...
Hani dayım ameliyat olmuştu ya geçen pazartesi günü...
Cuma günü taburcu olduktan hemen sonra kalp krizi geçirdi ve yoğun bakımda...
Dün gece de çok korkuttu bizi...
Bugün kendine gelmiş çok şükür...
Bizde bir nebze olsun moral bulduk...
İnşaAllah sağ salim çıkar da hastaneden mutluluğumuz katlanır...
Biraz moral bulmuşken, tam kış aylarına göre, hem besleyici hem bol vitaminli bir çorba paylaşmak istedim...
Ispanak kökü değerlendirmek için birebir ;)
MALZEMELER:
1su bardağı haşlanmış nohut
250 gr. Ispanağın kökü
Yarım su bardağı pirinç
200 gr. kuzu kuşbaşı et
1 adet soğan
2 kaşık tereyağ
1 kaşık un
Tuz
Karabiber
Su
Sosu için:
Tereyağı
1 kaşık salça
Pul biber
1 diş sarımsak
YAPILIŞI:
Eti bir tencereye alıp üzerine su ilave edip haşlayın.
Haşlanan eti didikleyin ve suyunu ayırın.
Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağında kavurun.
Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.
Ardından suyu ve et suyunu ilave edip bir taşım kaynatın.
Nohutları pirinci ve didiklenmiş eti ilave edip pirinçler yarı kıvama gelene kadar pişirin.
Bu aşamada ince kıyılmış ıspanak köklerini, tuzu ve karabiberi ilave edip pirinçler iyice yumuşayana kadar pişirin.
Sos tenceresinde tereyağını eritip salçayı ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
İnce kıyım sarımsak ve pul biberi de ilave edip karıştırın ve bu sosu çorbaya katın.
Bir iki taşım daha kaynatıp sıcak servis yapın.
Afiyet olsun...
No comments:
Post a Comment