Ben aslen Kütahyalı'yım ve yöresel yemeklerimizi yapmayı çok seviyorum. Bu soğuk kış günlerinde de sıcak sıcak yöresel çorbalar içimizi ısıtıyor.
Birkaç gün önce karnıyarık yapmıştım ve biraz iç kalmıştı. Hem kalan içi değerlendirmek, hem de uzun süredir yapmadığım bir çorba olan Tekke Çorbası yapayım dedim. Çorbada kullandığım mangirleri de kış hazırlığı olarak sıcak havalarda yapıp, kurutuyorum ve kış boyunca değişik çorbalarda kullanıyorum. Filizza ürünleri arasında mevcut. Mutlaka deneyin derim..
Malzemeler ;
Mangir hamuru için;
Un
tuz
su
Çorba için ;
100 gr. Kıyma
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı biber salçası
Kuru nane
Tuz
Karabiber
1 adet küçük soğan rendesi
Yapılışı ;
Un, tuz ve su yoğrulur. Açılıp birer santimlik kareler halinde kesilip bekletilir. Diğer tarafta tencereye biraz yağ konup soğan kıyma ile kavrulur. Salça ilave edilir. Bir iki defa çevirdikten sonra sıcak su eklenir. Tuz, karabiber ve nane ilave edilir. Kaynamaya başlayınca hamurlar içine ilave edilir. Çorba kıvamına gelince ateşten alınır ve sıcak servis yapılır..
Afiyet Olsun.....
No comments:
Post a Comment