26 Nisan 2010
Mantar çorbasını hiç denememişseniz eğer, yapın ve tadın. Bakın bakalım, mantarla yapılan çorbanın nefasetine. Ve bir de çorbanızı tereyağlı yaparsanız, tadına doyamazsınız.
mantar çorbası malzemesi
250 gram kültür mantarı
yarım çay bardağı zeytinyağ
bir kaşık un
bir bardak süt
karabiber, tuz
maydanoz
yarım limon
mantar çorbası'nın yapılışı
mantarı yıkayın, süzün
yarım limonu üzerine sıkın, karıştırın
2-3 mm. kalınlıkta doğrayın
sos'unun hazırlanması
kap içine 1 kaşık tepeli un'u ve 1 bardak süt'ü koyun, çırpın
yağ içinde mantarları kavurun, üzerine 4 bardak sıcak su ve sos'u dökün, karıştırın
kapağı kapatın ve ağır ateşte mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
tuzunu ayarlayın, karabiber ve maydanozu serpin.
afiyet bal şeker olsun
No comments:
Post a Comment