3 Adet Kabak
Yeteri kadar Tereyağı
1 Küçük kıyılmış Soğan
1 Çorba kaşığı Un
Yarım su bardağı Yoğurt
1 Yumurta Sarısı
İnce kıyılmış Dereotu veya Nane
Tuz Karabiber
yapılışı
Kabaklar soyulup, ufak ufak doğranır.Arzuya göre kabaklar iri rende de yapılabilir. Soğan tereyağında pembeleştirilir. Un katılıp hafifçe kavrulur. Ayrı bir kapta Kabak az yağda kavrulur, aralıksız karıştırarak pişirilir. Yeteri kadar su konup kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar kaynatılır.Ayrı bir kapta Yoğurt, yumurta sarısı, dereotu yada nane, tuz ve karabiber karıştırılır ve biraz su eklenip kaynatılır.(Bu karışıma her zaman soğuk su ekleyin ki yoğurt kesilmesin).Kaynadıktan sonra kaynayan ve biraz yumuşayan kabaklara, eklenir.Yavaş yavaş karıştırılarak YOĞURT KARIŞIMI EKLENİR. 5 Dakika daha kaynatılıp servis yapılabilir.
ALINTI:yemektarifleri.com
Bu yazı kişi tarafından okundu.
No comments:
Post a Comment