Düğün çorbası benim için özel bir çorbadır, çok seviyorum. Ama her zaman yapamıyorum. Her etle yapmadığım için normal etle tadı nasıl olur diye denemek istiyorum. Ben bu çorba için özellikle kuzu gerdan alıyorum.
Malzemeler
200 gr Kuzu Gerdan (ben kasaptan 2 parça alıyorum)
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı yoğurt
Yarım Limon Suyu
1 yumurta
Etsuyu
1 çorba kaşığı tereyağ
Kırmızı biber
Tuz
2 diş sarmısak
HAZIRLANIŞI:
Gerdan etlerini düdüklüde iyice haşlayın ve kemiklerinden ayırın. Tencereye etleri ve etsuyunu alın.(Ben haşlarken suyunu biraz fazla koydum çorbanın suyu olarak kullanacağım için.)
Diğer tarafta un, yoğurt, yumurta ve limon suyu ile bir terbiye yapın.
Üzerine soğuk su ilave edin. Bu karışımı tenceredeki etsuyu ile ılındırarak
tencereye ilave edin. Çorba kaynayınca servis tabağına alın ve üzerine
tereyağı ile yakılmış kırmızı biber ilave edin. Arzuya göre sirke, sarmısak ilave
edilerek afiyetle yenir (ben sirke sevmiyorum).
No comments:
Post a Comment