Bu corbayi kizlarim, ozellikle de Nil cok seviyor. Corbanin patenti kardesim ait, bilemiyorum o nereden aldi ama benim bildigim mercimek corbasi tadindan farkli, cok lezzetli. Kardesim yaptigi icin olabilir:)
Tarifimiz soyle:
- 10 su bardagi et suyu veya normal su ve 3 adet etsu tablet
- 2-2.5 yemek kasigi tereyagi
- 1 turk kahvesi fincani un
- 1 su bardagi tepeleme kirmizi mercimek
- 1 buyukce kuru sogan
- tuz, karabiber
10 bardak kaynamis suya, 3 adet etsu tablet atilip eriyitiliyor, varsa et suyu olmasi daha iyi.
Bir baska derince bir tencerede 2-2.5 yemek kasigi tereyagini eritip veya zeytinyagini kizidrip, 1 buyuk kuru sogani kup kup dograyip yagda biraz kavur. Icine unu ilave et ve gene kavur.
Sonra et suyunu, yikanmis mercimekleri, hazirlanan soganli unlu karisimin ustune ekle ve mercimekler yumsayana dek kaynat.Tuzu ve karabiberi ilave edin, mercimekler yumsadiktan sonra corbayi suzgecten gecirin, soguk kis gecelerinde ustunde dumani tute tute afiyetle icin.
No comments:
Post a Comment