kullandığım mercimek 180 gr dan biraz fazla
etsuyu kullandım
hazırda etsuyu yoksa
bulyon kullanabilirsiniz
malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet küçük kuru soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı süt
- etsuyu
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pulbiber
- tuz
- sıvıyağ
hazırlanması
- temizlenmiş - yıkanmış mercimekleri ve kabuğu soyulmuş soğanı
orta büyüklükte bir tencereye koydum soğuk su ilave ettim mercimekler iyice yumuşayana kadar pişirdim
- biraz büyükçe bir tencereye sıvıyağı koydum - unu ilave ettim
- orta ateşte tel çırpıcı ile karıştırarak unu kavurdum(yaklaşık 2 dakika)
- salçayı ilave ettim
- nane - pulbiberi ilave ettim
- 1 su bardağı soğuk su ilave ettim
- 1 su bardağı soğuk süt ilave ettim
- kaynayana kadar karıştırdım (pütür kalmamalı)
- haşlanmış mercimeklerin içindeki soğanı çıkardım
- mercimekleri
- unlu karışıma ilave ettim
- etsuyu ilave ettim
- tel çırpıcı ile karıştırarak yaklaşık 5 dakika kadar kaynattım
No comments:
Post a Comment