Sıcacık bir çorbayı kim sevmez. Çocukluğumda hatırlarım dedem sabah kahvaltıda çorba içer, işine öyle giderdi. Bizim bugün anladığımız şekilde kahvaltıdan hiç hoşlanmazdı.
Şimdilerde kahvaltılarda çorba severler azaldı ama çorba yine de sofraların baş tacı. Çorbanın sıcaklığı içimizi de ısıtıyor sanki.
Lezzet dergisinden aldığım sütlü mercimek tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.
Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı pirinç
1 soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
6 su bardağı su
1 çay bardağı süt
Tuz
Bir tutam sevgi
Üzerine
Tereyağı ya da zeytinyağı
Kırmızı pul biber
Kuru nane
Yapılışı
Mercimeği, pirinci, iri doğranmış soğanı, zeytinyağını, tuzu, suyu tencereye alın ve pişirin.
Mercimekler yumuşayınca ocaktan alıp, mutfak robotundan geçirin.
Ilınınca süt ekleyin karıştırarak 10 dakika pişirin.
Yağı tavada eritin.
Kırmızı pul biber ilave edin. Biraz yaktıktan sonra çorbanın üzerine ilave edin.
Kuru nane serperek sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment