MALZEMELER:
10 bardak et suyu veya et bulyon
1,çorba kaşığı yağ
1,5 çorba kşğ tereyağı üzeri için
1,5 çorba kaşığı un
1 yemek kşğ salça
1-2 soğan
3 patates
1 tatlı kşğ kuru nane
1 tatlı lşğ pul biber
1 bardak süt veya 200 ml krema (ben krema kullandın)
1 yumurta sarısı
Tuz
YAPILIŞI:
Rendelenmiş soğan yağ ile pembe kavrulur. Un katılır,kokusu çıkana kadar kavrulurKuru nane ve salça ilave edilerek,. biraz daha çevrilir.
Rendelenmiş patates et suyu konup iyice pişirilir.
Tel süzgeçten geçirilir. Tuz atılır.
Yumurta sarısı ve krema veya süt karışımı katılıp bir taşım kaynatıldıktan sonr ateşten alınır.
Üzerine kırmızı biberli tere yağ gezdirilir.
NOT
Bayat ekmekler küçük küçük doğranıp yağda kızartılıp çorba ile servis yapılabilir.
AFİYET OLSUN
No comments:
Post a Comment