Wednesday, November 6, 2013

KREMALI PATATES ÇORBASI



kremali patates corbasi 1


MALZEMELER:

10 bardak et suyu veya et bulyon

1,çorba kaşığı yağ


1,5 çorba kşğ tereyağı üzeri için

1,5 çorba kaşığı un


1 yemek kşğ salça

1-2 soğan

3 patates


1 tatlı kşğ kuru nane

1 tatlı lşğ pul biber

1 bardak süt veya 200 ml krema (ben krema kullandın)

1 yumurta sarısı

Tuz

YAPILIŞI:

  Rendelenmiş soğan yağ ile pembe kavrulur. Un katılır,kokusu çıkana kadar kavrulurKuru nane ve salça ilave edilerek,. biraz daha çevrilir.

 Rendelenmiş patates et suyu konup iyice pişirilir.

 Tel süzgeçten geçirilir. Tuz atılır.

  Yumurta sarısı ve krema veya süt karışımı katılıp bir taşım kaynatıldıktan sonr ateşten alınır.

  Üzerine kırmızı biberli  tere yağ gezdirilir.


NOT

  Bayat ekmekler küçük küçük doğranıp yağda kızartılıp çorba ile servis yapılabilir.


AFİYET OLSUN



No comments:

Post a Comment