İlk evlendiğimde sanki hiç yemek yapmayı öğrenemeyecekmişim gibi gelirdi bana; öncesinde mutfakla pek alakam olmamıştı çünkü. Sadece pilav yapar, onun dışında ne kek ne de herhangi bir sebze yemeği yapmayı bilmezdim. Evlenir evlenmez hemen kendime bir yemek tarifleri defteri oluşturdum ve her anneme telefon ettiğimde aldığım tarifleri ona yazdım. Köfte tarifinden tutun da en basit yemeklere kadar herşey var içinde. O deftere ne zamandır birşey yazdığım yok, sanırım blogla birlikte onun da miyadı doldu. Yine de arada bir içini karıştırıp sınırlı da olsa içindeki tariflere bir bakarım. Bu Aşçıbaşı Çorbası tarifini de oradan buldum. Kimden aldığıma dair bir not yok yanında, galiba bir dönem oldukça müdavimi olduğum televizyondaki yemek programlarından birinden alınmıştır. Sürekli aynı çorbaları yapmaktan sıkıldıysanız bu besleyici ve doyurucu çorba hoşunuza gidebilir.
Malzemeler:
2 yemek kaşığı sıvıyağ ya da tereyağ
1 adet soğan
1 adet tavuk göğüs
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1 adet domates
birkaç dal maydanoz
2 yemek kaşığı tel ya da arpa şehriye
tuz, karabiber, kekik
5 bardak su
Yapılışı:
1. Öncelikle tavuk göğsünü 2 bardak su ile birlikte güzelce haşlayın
2. Haşlanan tavuğu ufak parçalar halinde didikleyin ve bir kenara alın.
3. Tencereye yağı alıp soğanı kavurun.
4. Kavrulan soğana unu da ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurun.
5. Salçasını ekleyip tavuk suyunu da içine katın.
6. İçine mercimeği, domatesi ve maydanozu ve suyunu da katıp kaynatın.
7. Kaynayan çorbayı blenderdan geçirip en son olarak içine tavuk parçaları ve şehriyeyi katın.
8. Baharatlarını da içine ekleyip bir taşım daha kaynatın.
9. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun
Not: Eğer acı ile aranız iyiyse içine biraz da acı biber katabilirsiniz, çok yakışıyor.
No comments:
Post a Comment