Wednesday, November 6, 2013

YER ELMASI ÇORBASI (BUĞDAYLI)


yer elmasi corbasi bu dayli 1

Evlenince sebze yemeye başlayan anne,

Sebze yemek zorunda bırakılan baba,

Mevsimindeki bütün sebzeleri yiyerek büyüyen bir paşa.

Yılın her günü sofrasından çorba eksik olmayan bir aile

Durum en kısa bu şekilde özetlenebilirdi..

Sebzeleri genelde çorba kılığına sokuyorum,hem tüketmesi daha kolay oluyor,hemde sürekli farklı çorbalar deneme imkanı doğuyor.

Kereviz,brokoli,pırasa,karnabahar,kırmızıbiber,pancar,yerelması

Yerelmasını salataya eklemeyide seviyorum ama Erkam Eymen ve babasının yemesi için çorba en güzel hali 2 yıldır yer elmasıyla birçok çorba denemem oldu.

İşte yerelması çorbasının tadına doyamadıma özgü tarifi

YER ELMASI ÇORBASI

MALZEMELERİ:

-1/2 kg. kabukları soyulmuş yerelması

-1 çay bardağı aşurelik buğday

-1 ortaboy soğan

-1 küçük boy kereviz

-su

-2 su bardağı tavuk yada et suyu

HAZIRLANIŞI:

1-Yer elmalarını,kerevizi küçük küçük doğrayıp tencereye boşaltıyoruz.Üzerini geçecek kadar su ve bir soğanı 4 e bölüp tecereye ekliyoruz.Orta ateşte iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz

2-Pişince içinden parÇa soğanları çıkartıp(çıkarmayabilirsinizde) blendırdan geçiriyoruz

3-Bir Çay bardağı buğdayı iyice yıkayıp,blendırlanmış çorbaya ilave ediyoruz.

4-Et yada tavuk suyunu ekleyip buğdaylar iyice yumuşacana kadar kayatıyoruz

tencereyi ocaktan almaya yakın tuz,nane,pul biber,arzuya göre zerdeÇal ekleyip

karıştıyoruz

...Çorbaya sarı rengini veren zerdeçal ama kullanmayabilirisiniz ben şifa olsun diye ekledim)

...Yer elmasının pek tadı olmadığı için baharatlar lezzet katıyor(sevdiğiniz baharatlarla tatlandırmanızı tavsiye ederim)

pişen çorbamızı sıcak sıcak servis yapıyoruz

Afiyet olsun

...Etsuyu ilave ettiğim için yağ kullamadım son aşamada tereyağı ekleyebilirisniz

sonradan yağ dökmek sevmediğim bir yöntem o şekilde de deneyebilirsiniz

No comments:

Post a Comment