Kışın salata olarak çokça tükettiğim, ve bundan daha baska bişeylerde yapmalıyım diyerek, küçük bir araştırmanın sonucunda çorbasına ulaştığım ve çok beğendiğim roka çorbası.
Roka yazın yetişmiyor diye biliyor'dum.Ama geçen hafta pazarda tazecik rokaları görünce,ummadığım bir anda karşıma çıkan bir dostumu görmüşcesine sevinçle, tezgaha yanaşıp 2 bağ aldım hemen :) Ve ilk denemenin ardından bir daha tatmak nasip olmayan roka çorbasını yaptım yine..Ben cok sevdim çorbayı, tadı ıspanak tadını anımsatıyor ama, bol limon konulunca o tadı aşıp bambaşka ve kendine has bir tada bürünüyor.Daha önce denemedinizse, deneyin derim ..
Roka Corbasi:
Malzemeler:
- 1 tutam roka
- 3 Yemek kaşığı un
-1 Su bardağı Sıcak
-4 Su bardağı soğuk su, Tuz
üzeri için:
- 2 Çorba kaşığı tereyağ
- 1 Tatlı kaşığı Kırmızı Toz biber
Hazırlaması:
1-3 Yemek kaşığı Unu Koyun, uzerine 1 su bardağı soğuk ilave edip karıştırın.Bu işlemi ocağın altını yakmadan yaparsanız daha kolay olur.Un pişmeye başlayınca topaklanabilir.
2-Unu iyice kıvama getirince kalan suyu ilave edin ve 15 dakika kaynatın.
3-Rokaları yıkayıp normal kalınlıkta doğrayın ve çorbaya ilave edin.Rokalar yumuşayınca altını ve kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın.
4-Küçük bir tavada tereyağ eritip kırmızı biber ilave edin.
Çorbayı servis tabağına alıp uzerine Yagi gezdirip servis yapın ..
Afiyet Olsun, cidden çok basit ve faydalı bir çorba.Üzerine limon sıkmayı Unutmayın .. Limonda c vitamini olduğunuda:) sağlıcakla Kalin ..
No comments:
Post a Comment