Saturday, November 2, 2013

DOMATESLİ ŞEHRİYE ÇORBASI



   Her ne kadar sıcak içiliyor olsa da (ben  öyle seviyorum:)),kışın özellikle hastayken şifa niyetine içilse de,en güzel bu mevsimin domates ve biberleri ile oluyor.Ramazan sofralarında da hafif olması nedeniyle yer alabilecek çorbalardan  bir tanesi.Ben çocuklar için et suyu ile pişirdim,sade su ile daha da hafif olacaktır.Pişirirken limon suyunu ekledim,servis esnasında yanında dilim limonla da sunulabilir.


domatesli sehriye corbasi 1














   Malzemeler : 4-5 adet iri olgun domates 


                         2-3 adet kırmızı ve yeşil biber


                         1 adet kuru soğan


                         1 su bardağı arpa şehriye


                         1 adet limon


                         8 su bardağı et suyu


                         2 su bardağı su


                         1'er çay kaşığı karabiber,pul biber


                         1 çorba kaşığı kuru nane


                         Tuz


                         1/2 çay bardağı zeytinyağı











  • Zeytinyağını tencereye alıp ısıtalım.

  • Soğanı yemeklik doğrayıp ekleyelim,sarartalım.

  • Biberleri yemeklik doğrayıp,ekleyelim,2 dakika soteleyelim.

  • Domateslerin kabuklarını soyup,küp küp doğrayalım ve ekleyelim.

  • Domatesler pişince tuz,baharat,et suyu ve su ekleyelim,kaynayınca altını kısalım ve sebzeler yumuşayana kadar pişsin.

  • Pişen sebzeleri blendırdan geçirelim,şehriyeyi ekleyelim,yumuşayana kadar pişirelim.

  • Limon suyu ve naneyi ekleyip altını kapatalım.

  • Afiyet olsun.




No comments:

Post a Comment