Bu çorbayı, kuzenim Portakalağacı'nda görüp denemis. Bana tavsiye etti, gerçekten sonuc mükemmel... Üzerine keçi peyniri sürülmüs, kızarmış ekmekle denemenizi öneririm.
MALZEMELER:
2 yemek kaşığı tereyağ ( ya da sıvıyağ)
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
5 adet rendelenmiş domates
5 su bardağı su
2 yemek kaşığı süt
Deniz tuzu
HAZIRLANIŞI:
2 yemek kaşığı tereyaği ile 2 yemek kaşığı unu biraz kavurun.
1 yemek kaşığı salça ve 5 adet rendelenmiş domatesi ekleyin.
Daha sonra 5 su bardağı su ekleyin, koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Bu aşamada, icinde topaklar kalmışsa, el blendırı ile karıştırın.
Servis yapmadan önce, sütünü ve tuzunu ilave edin.
İsteğe göre üzerine kaşar rendesi serpin.
Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment