Malzemeler
Kuzu yada keçi paça kullanıyorsak 7-8tane.Dana kullancaksak bir takım yeterli oluyor.
1 tabak kemikli et
3-4 diş sarmsak
1 limon
1 yumurta sarısı
3-4 kaşık un
Biraz tereyağı yada sıvıyağı
Yapılışı
Temizlenmiş paçayı iyice yıkayıp biraz suda bekletilir.Düdüklü tencereye kemikli eti, paçayı ve tane karabiberi koyup üzerini aşacak kadar sıcak su döküp bir buçuk saat kadar kaynatıyoruz.Biraz soğuduktan sonra tencereyi acıp küçük küçük doğrayıp etlerini didikliyoruz.Tekrar ocağa kaynamaya koyarak dövülmüş sarmsağı koyuyoruz.Diğer yandan bir tavada unu yağı koyup iyice kavuruyoruz.Biraz soğuk su ekleyip çırpma teliyle çırparak tencereye ekliyoruz.Limon suyunu ve yumurta sarısını birlikte karıştırıp en sonunda tencereye koyup bir iki taşım kaynıyor.Böylelikle terbiyesinide yapmış oluyoruz.Servis yaparken arzu eden sirke sarmsak ekleyebilir...Afiyet olsun...
No comments:
Post a Comment