Saturday, November 2, 2013

HAYALET ÇORBA







hayalet corba 1






Bu hayalet tostlu, kremalı domates çorbasını, çocuklarımız o soğukta kapı kapı dolaşıp yastık kılıfı dolusu şeker toplamadan önce servis edelim ki, bari birazcık midelerine avuç avuç şekerlerden önce sıcak ve faydalı bir şeyler girsin :)


Tarifi bir zamanlar Los Angeles Times’da görüp çok şirin bulmuş ve bir yerlere kayıt etmiştim. Paylaşma zamanı gelmiş...


Çorbayı, Halloween gecesi hazırlamak isteyenler olabilir diye erken yayınlıyorum. Bu seneki cadı kabağımı ve bizim evin cadısını pazar günü yayınlamayı düşünüyorum. Beni izlemeye devam :)
 

MALZEMELER:



  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ ya da tereyağ


  • 1 küçük boy soğan


  • 2 havuç


  • 2 sap kereviz


  • 2 diş sarımsak


  • 1 (28-ounce) konserve domates yada 4-5 büyük boy rendelenmiş taze domates


  • 3 su bardağı tavuk suyu


  • 4 dilim beyaz tost ekmeği


  • 4 dilim kaşar ya da mozzerella peyniri (Gruyere, Cheddar, Jack ya da Swiss de olabilir)


  • 12 adet karabiber tanesi ( hayaletin gözleri ve ağzı için)


  • 1/2 su bardağı krema ya da süt


  • Deniz tuzu ve karabiber




 HAZIRLANIŞI:




  • Büyük boy bir tencerede yağı ısıtıp irice doğradığınız soğan, havuç ve kereviz saplarını 5 dakika kavurun. Sarımsakları ekleyip 1 dakika da onlarla kavurun. Domatesi ilave edin ve 10 dakika daha ara sıra karıştırarak pişirin. En son 3 su bardağı tavuk suyunu ekleyip tencerenin kapağını yarı açık bırakıp sebzeler yumuşayana kadar pişirin.




  • Çorba pişerken eğer kalıbınız varsa kalıpla, yoksa bir bıçak ya da makas ile ekmeklerinizi hayalet şeklinde kesin, peynirleri de aynı şekilde kesin. Önce fırında ekmekleri biraz kızartın, sonra da üzerlerine peyniri koyup peynir eriyene kadar tekrar fırına sürün. Fırından çıkınca karabiber tanelerini göz ve ağız olarak yerleştirin.




  • Bu arada pişmiş olan çorbanızı püre haline getirin, sütü ilave edin. Tuzunu ve karabiberini de ekledikten sonra sevimli hayaletçiklerini üzerine yerleştirip servis yapın.


Afiyet olsun.




No comments:

Post a Comment