Saturday, November 2, 2013

Arpa Şehriyeli Yayla Çorbası



arpa sehriyeli yayla corbasi 1
      Malumunuz havalar soğuk zaman zaman kar yağıyor...Ya bol bol sıcacık kahve,salep yada çorba olmalı ki insanın şöööyle içi ısınıversin yani değil mi?  Benim çok sık yaptığım çok kolay bir çorbayı paylaşmak istedim...Bilmeyenler buyursun yapımına...



MALZEMELER


  1. 3 yemek kaşığı dolusu arpa şehriye

  2. 3 su bardağı kadar yoğurt

  3. 3 yemek kaşığı un

  4. 1 yumurta

  5. Yarım limon suyu

  6. Yaklaşık 1 litre kadar sıcak su ( et suyu yada tablette kullanılabilinir )



ÜZERİ İÇİN







  1. 2 yemek kaşık tereyağı

  2. 2 yemek kaşık sıvı yağ

  3. 2 tatlı kaşığı kuru nane

  4. 1 tatlı kaşığı pul biber ( arzuya göre konulmaya da bilir)



YAPILIŞI












  • 1 su bardağı kadar sıcak suyla arpa şehriyeler açılana kadar haşlanır.

  • Ayrı bir yerde yoğurt,un,limon ve yumurta çırpma teliyle pürüzsüz olana kadar çırpılır. ( püf nokta)

  • Arpa şehriyenin üzerine su yada et suyunun yarısı konulur.

  • Yoğurtlu karışımı döküp hızlı-hızlı karıştırılır.

  • Koyulaşıp kaynamaya başlayınca tuzu atılır.( püf nokta,erken atılırsa kesilebilir)

  • İhtiyaç olduğu kadar zevkinize göre koyuluğunu ayarlayarak sıcak su eklenir.

  • Ayrı bir yerde yağ eritilerek içine nane ve biber konulur.

  • Servis yaparken kaselerin üzerine yağı gezdirilir.



arpa sehriyeli yayla corbasi 2


  • Afiyet olsun...




No comments:

Post a Comment