MALZEMELER
- 3 yemek kaşığı dolusu arpa şehriye
- 3 su bardağı kadar yoğurt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- Yarım limon suyu
- Yaklaşık 1 litre kadar sıcak su ( et suyu yada tablette kullanılabilinir )
ÜZERİ İÇİN
- 2 yemek kaşık tereyağı
- 2 yemek kaşık sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber ( arzuya göre konulmaya da bilir)
YAPILIŞI
- 1 su bardağı kadar sıcak suyla arpa şehriyeler açılana kadar haşlanır.
- Ayrı bir yerde yoğurt,un,limon ve yumurta çırpma teliyle pürüzsüz olana kadar çırpılır. ( püf nokta)
- Arpa şehriyenin üzerine su yada et suyunun yarısı konulur.
- Yoğurtlu karışımı döküp hızlı-hızlı karıştırılır.
- Koyulaşıp kaynamaya başlayınca tuzu atılır.( püf nokta,erken atılırsa kesilebilir)
- İhtiyaç olduğu kadar zevkinize göre koyuluğunu ayarlayarak sıcak su eklenir.
- Ayrı bir yerde yağ eritilerek içine nane ve biber konulur.
- Servis yaparken kaselerin üzerine yağı gezdirilir.
- Afiyet olsun...
No comments:
Post a Comment