Saturday, November 2, 2013

Kırmızı Mercimek Çorbası...



kirmizi mercimek corbasi 1

Sevmeyen yoktur herhalde. Ben bayılırım valla :) En çok yaptığım çorbalardan biridir benim mercimek çorbası. Şöyle soğuk günlerde içimizi ısıtan, olsada içsek diye hayalini kurduğumuz çorbadır. Misafirlerimizi ağırlarken yemekte ilk aklımıza gelen çorbadır.

Kırmızı mercimek kalbin dostudur. Fosfor, potasyum, magnezyum ve B1 vitamini yönünden zengindir. Kalorisi düşüktür, az yağ içerir. Protein ve lif bakımındır zengindir. Bol Bol tüketin efendim:)

Malzemeler:


  • 1 su bardağı kırmızı mercimek

  • 5 su bardağı su

  • 1 adet patates

  • 1 adet havuç

  • 1 adet soğan

  • 1 çorba kaşığı tereyağ

  • 1 çorba kaşığı salça

  • Nane, pul biber, tuz

Yapılışı:

Su ve mercimeği tencereye alın. İçine soyup küp küp doğradığımız patates ve havucu atın. Soğanı 2 ye bölüp tencereye atın ve tuzu ekleyin. Mercimekler iyice sarardıktan ve patatesle havuçlar yumuşadıktan sonra ocağı kapatın. Blendırınız varsa çorbayı blendırdan geçirin. Eğer yoksa süzgeçten çorbayı ezdire ezdire geçirin. Bu esnada soğanı ezmeniz zor olacağından kenara alın, çorbadan çıkarın. Bu miktarda su çorbaya yeterli geliyor ama eğer sizinki koyu olmuşsa bu esnada su ekleyebilirsiniz.

Çorbayı tekrar ocağa alıyoruz. Kenarda başka bir tavada yağ, salça ve baharatları kavuruyoruz ve çorbanın içine döküyoruz. Bir iki taşım daha kaynattıktan sonra altını kapatıyoruz.

AFİYET OLSUN :)


No comments:

Post a Comment