çorbalar hep kızım için,eee bizde nasibimizi alıyoruz
malzemeler:
havuç
patates
kabak
pırasa
zeytınyagı
tereyagı
tuz
süt veya et suyu
yapılışı:
öncelıkle malzemeler küçük küçük doğranır
tencereye bir mıktar tereyagı ve zeytınyagı konulur pırasa ve havuç konulup kavrulmaya başlanır patates eklenır son olarak kabak ilave edıldıkten sonra ıkı dakıka kadar kavrulup su eklenır düdüklü tencerede 15-20 dakıka pişirilip blendırdan geçirilir sonra bir mıktar süt eklenır veya et suyu ilave edilip bı 5 dakıka kadar kıvamlaşıncaya kadar kaynatılır tekrar blendırdan geçirilir üzerine nane atılarak servıs yapılır
afiyet olsun...
zeymurandan not:
her zaman et suyu veya süyle yapmıyorum bazen sadece su kullanıyorum tercıh sıze kalmış çorba duduklude pıstıkten sonra blendırdan gecırın tekrar kaynamaya bırakın ve son olarak yıne blendırdan geçirin (bu da püf noktası)
Resim yazısı ekle |
No comments:
Post a Comment