Friday, November 1, 2013

İŞKEMBE ÇORBASI


iskembe corbasi 1Bazı yemekleri sevmeyiz ama hatır için biraz yeriz. Bazıları için, olsa da olur olmasa da olur deriz. Bazı tatları ise, kırk yıl yemesek aramayız, bulunca da itiraz etmeyiz, eline sağlık iyi ki pişirmişsin deriz. Fakat iş işkembe çorbasına gelince, durum değişiktir. İşkembe çorbası sevenlerin vazgeçemediği, sevmeyenlerin ise adını bile anmak istemediği farklı bir lezzettir. Bizim evde sevilerek yenen bir çorbadır. Tek zor yanı işkembeyi temizleme kısmıdır.

malzemeler:


  • 1 kg. işkembe (koyun)

  • 1 çorba kaşığı tereyağ

  • 2 adet yumurta

  • 2 adet limon

  • 3 diş sarımsak

  • 1 kahve fincanı sirke

  • 2 yemek kaşığı un

  • 2 yemek kaşığı yoğurt

  • tuz, karabiber



yapılışı: İşkembeyi limonlu sıcak suda 2 saat beklettikten sonra kazıyarak bolca yıkayalım. Daha sonra düdüklü tencereye alıp, yumuşayıncaya kadar pişirelim. Pişirdiğimiz işkembeyi çıkartıp, et tahtasında küçük küçük doğrayalım. Bir tasın içinde unu, yumurtayı, yoğurdu, tuzu, bir limon suyunu iyice çırpalım. Üzerine çorbanın suyundan ilave ederek ılıtalım. Ayrı bir tencereye aldığımız işkembe suyuna önceden ılıtarak hazırladığımız terbiyeyi karıştırarak yavaş yavaş ilave edelim. Etleri de ekleyip 15 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alalım. Dövülmüş sarımsak ve sirkeyle hazırladığımız sosla birlikte çorbayı sıcak olarak servis edelim..



afiyet olsun...



No comments:

Post a Comment