Sunday, November 3, 2013

Hedik çorbası (diyarbakır) tarifi


















hedik corbasi diyarbakir tarifi 1
MALZEMELER

2 BARDAK BUĞDAY

½ BARDAK NOHUT

1 BÜYÜK KURU SOĞAN

2 KAŞIK UN

KEKİK,TUZ,BİBER



YAPILIŞI


BUĞDAY VE NOHUT AYIKLANIR, BOL SUDA İYİCE HAŞLANIR. KURU HEDİK (DİŞ HEDİĞİ) OLARAK YENECEK İSE SUYU SÜZÜLEREK ALINIR.TUZ EKİLEREK YENİR.

SULU HEDİK İÇİN KAŞIK YAĞDASOĞAN KAVRULUR, HAŞLANMIŞ SULU KARIŞIMA İLAVE EDİLİP, KAYNATMAYA DEVAM EDİLİR.SUYU EKSİLİR İSE SICAK SU İLAVE EDİLEBİLİR.AYRICA BİR TAVADA İKİ KAŞIK UN, BİR KAŞIK YAĞ İLE HAFİFÇE PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVRULUR VE KARIŞIMA İLAVE EDİLİR. KEKİK, TUZ, BİBER KONARAK ÇORBA KIVAMINA GELİNCEYE KADAR PİŞİRİLİR.SICAK SERVİS YAPILIR.

startv.com


Bu yazı hedik corbasi diyarbakir tarifi 2 kişi tarafından okundu.


No comments:

Post a Comment