By: Emine Kaya on Salı, Ocak 29, 2013
Share it Please
Tweet
Malzemeler
2 su bardağı kırmızı mercimek
1/2 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 adet patates
5-6 dal maydanoz
7 su bardağı su (ben 1 su barağı tavuk suyu ilave ettim)
1 tatlı kaşığı pul biber nanede ilave edilirse güzel olur.(bende kalmamıştı)
Tuz ve tereyağı
Yapılışı
* Mercimeği ve pirinci iyice yıkayalım tencereye alalım.
* Soğanı ve patatesi irice doğrasak farketmez tencereye ilave edebiliriz.
* 7 su bardağı su ile birlikte pirinci, mercimeği, soğanı ve patatesi iyice pişirelim.
* Tuzunu ilave edip kaynatabiliriz.
* Ocaktan alıp blenderden geçirelim tüm malzemeler iyice birbiriyle özleşsin.
* Tereyağına kıymış olduğunuz maydanozu ve pul biberi ekleyin.
* Çok fazla yakmayın. Tencereyi tekrar ocağa koyun kaynamaya başlayınca altını kapatın.
* Tereyağlı harcı üzerinde gezdirin sıcak servis yapabilirsiniz.
* Afiyet Şifa Olsun..
No comments:
Post a Comment