3 yemek kşğ Ev tarhanası
7 su bardağı su veya Et suyu
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kşğ biber ve domates salçası karışık
1 yemek kşğ tereyağı
1 tatlı kşğ kuru nane
3 diş sarımsak
Tuz,kırmızı pul biber ve karabiber
YAPILIŞI
İlk önce büyük bir kaseye 3 su bardağı suyun içine 3 yemek kşğ tarhanalar konularak en az 15-20 dakika ıslatılır.
Bir tencereye tereyağı veya sııvısağ konulur,nane yakılır içine salça ve dövülmüş sarımsaklar ilavesiyle sotelenir.
Islanıp yumuşamış tarhanalar tencereye aktarılır üzerine 4 su bardağı su veya et suyu tuz ve baharatlar eklenir kaynayana kadar pişirilir.Ocaktan almadan nohutlar ilave edilir.5 dak kadar nohutlarlada pişirilir.Sıcak olarak servis yapınız
AFİYET OLSUN
No comments:
Post a Comment